Közép-Európai Művészettörténeti
Kutatóintézet

“Aktív - archívum - kutatás” műhelymunkában

Artpool Művészetkutató Központ

2023. október 26-án archívumkutató műhelyfoglalkozások indulnak az Artpool Művészetkutató Központban. A hét főből álló csoport (különböző szakmai hátterű egyetemi hallgatók, fiatal kutatók) Pócsik Andrea kultúrakutató vezetésével kezdenek munkához.

Az elképzelés szerint a “laboratóriumként” felfogott közeg az Artpool azon kivételes sajátosságára épül, hogy résztvevők saját kutatási kérdéseiket az alapítókkal, Galántai György képzőművésszel Klaniczay Júliával megbeszélve dolgozhatják ki, kereshetik meg a megfelelő útvonalakat az archívum megértéséhez és a gyűjtemény feltérképezéséhez. Mindeközben a művészettörténeti és kultúratudományi megközelítés egymást kiegészítő, ám eltérő módszereit is megismerhetik: betekintést nyernek az emlékezet- és archívumkutatás fogalmi és elméleti rendszerébe. 

A tanulás (Galántai György megfogalmazásában) gondolatcserévé válik, eredményei tovább gazdagítják az Artpoolról mint aktív archívumról való gondolkodás lehetőségeit.

A műhelymunka három jelenléti alkalomból (2023. október 26., november 9. és 23.), online konzultációkból és önálló kutatásokból áll, eredményeiről írásos beszámoló születik.

Hozzáadva a kosárhoz!