Molnár Eszter

muzeológus

Artpool Művészetkutató Központ

2023-tól az Artpool segédmuzeológusaként a gyűjtemény leltározásáért felel. Szabadúszó művészettörténészként jelenleg magyar textil- és kárpitművészettel és a kortárs képzőművészet anyagelvű tendenciáival foglalkozik.

Az ELTE művészettörténet és magyar szakán szerzett MA diplomát, majd az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola „Az irodalmi modernség” programjának hallgatójaként a két világháború közötti magyar irodalom és képzőművészet képelméletével (mágikus képiség) foglalkozott. 2014-ben Campus Hungary ösztöndíjjal a kolozsvári BBTE-Babeş-Bolyai Egyetemen folytatott antropológiai stúdiumokat.

2008-tól szabadúszó kurátor, számos képzőművészeti kiállítást nyitott meg, rendszeresen publikál. 2014-2022 között fotótörténetet és művészettörténet tanított a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziumban, a Focus Oktatóközpontban és a Montázs Rajziskolában.

2015-től 2017-ig Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársaként Móricz Zsigmond levelezésének digitális kritikai kiadásában vett részt. 2018-tól előbb NKA, majd MMA támogatással a Magyar Kárpitművészek Egyesülete (MKE) tagjainak életművét kutatva számos mélyinterjút készített kárpitművészekkel, emellett két önálló kárpitművészeti monográfia (Kneisz Eszter. Hálózatok, 2021 Balogh Edit. Szálvetés, 2023) szerzője volt. Jelenleg a Magyar Festők Társaságának szakmai tanácsadó tagja, illetve a Corvin Rajziskola és a Manzart Rajziskola tanára.

Hozzáadva a kosárhoz!