Közép-Európai Művészettörténeti
Kutatóintézet

10. ESPRit-konferencia és doktorandusz műhelykonferencia

2022. szeptember 7. 09:00 - szeptember 9. 20:00
1135 Budapest, Szabolcs utca 33–35., C épület (OMRRK kampusz)

10. ESPRit-konferencia

Az ESPRit (Európai Periodikakutató Társaság) tizedik alkalommal, és most először kelet-közép-európai helyszínen sorra kerülő, interdiszciplináris vándorkonferenciája a 18. századtól napjainkig vizsgálja az időszaki kiadványok működését. A konferencia fő kérdése, hogy a periodikumok miként mutatták be, alakították, tartották fenn, vagy éppen miként kifogásolták, ellenezték, illetve értelmezték át egy adott közösség, közönség vagy régió hierarchikus viszonyait.

A konferencia időpontja: 2022. szeptember 7–9.

A konferencia helyszíne: Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ

A konferencia részletes programja és az előadások összefoglalói itt elérhetők.

A konferencia regisztrációs felülete 2022. Július 15-ig elérhető itt.

A hibrid (online és jelenléti) konferencia a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ, a European Society for Periodical Research (ESPRit), és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – Kassák Múzeum közreműködésével valósul meg.

ESPRit doktorandusz műhelykonferencia

Az ESPRit (Európai Periodikakutató Társaság) budapesti konferenciájához kapcsolódóan doktoranduszok részvételével műhelykonferenciát is tart. 

A műhelykonferencia időpontja és helyszíne: 2022. szeptember 7., Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ.

A műhelykonferencia részletes programja és az előadások összefoglalói itt elérhetők.

A hibrid (online és jelenléti) műhelykonferencia a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ, a European Society for Periodical Research (ESPRit), és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – Kassák Múzeum közreműködésével valósul meg.

A konferencia programfüzete

Hozzáadva a kosárhoz!