Közép-Európai Művészettörténeti
Kutatóintézet

What Will Be Already Exists: Temporalities of Cold War Archives in East-Central Europe and Beyond

A KEMKI Artpool Művészetkutató Központ online könyvbemutatója

2022. február 11. 17:00 - 18:30

A KEMKI Artpool Művészetkutató Központ a londoni Birkbeck Egyetem Interdiszciplináris Média- és Kultúrakutató Intézetével (BIRMAC) együttműködésben online könyvbemutatót rendez a Transcript kiadónál megjelentetett What Will Be Already Exists: Temporalities of Cold War Archives in East-Central Europe and Beyond című kötetünknek.

Az eseményen meghívott hozzászólóként Ieva Astahovska kritikus, kurátor (Latvian Centre for Contemporary Art, Riga) és Cristian Nae, művészettörténész, kurátor (George Enescu National University of Arts, Iași) ismertetik a kötetet, majd beszélgetés következik a szerkesztők, Kürti Emese és László Zsuzsa, valamint a szerzők, többek között, Judit Bodor-Roddy Hunter, Lina Džuverović, Karolina Majewska-Güde, Kristine Stiles and Tomasz Załuski részvételével, melyet Sophie Hope (BIRMAC) moderál.

Az Artpool alapításának 40. évfordulójára rendezett konferenciából létrejött kötet a kelet-európai művészek által létrehozott archívumok folyatathatóságának, fenntarthatóságának és intézményesülésének kihívásaival foglalkozik. Tíz, nemzetközileg elismert kutató mutatja be az Artpool “aktív archívum” a koncepciójának kortárs értelmezéseit a művészarchívumokat nem pusztán művészettörténeti forrásként, hanem az önhistorizálás modelljeként elemezve. Az esszék betekintést adnak a hidegháborús művészeti hálózatok és az intézményi struktúrák átalakulásába.

A könyv elektronikus verziója ingyenesen elérhető itt.

  • Időpont: február 11., 17:00-18:00
  • Helyszín: online
  • Regisztráció

Az esemény nyelve angol.

Hozzáadva a kosárhoz!