Egyenlőek és Szegények. A kommunista Európa és a Globális Dél művészete a hosszú hetvenes években - összehasonlító nézőpontból

Resonances IV. konferencia

Poznań, Zamek Cultural Center, New Scene Św. Marcin Street 80/82


A poznańi Piotr Piotrowski Kelet-közép Európai Művészeti Kutatási Központ szervezésében valósul meg a Resonances konferenciasorozat utolsó eseménye.

A Resonances a KEMKI egy négy konferenciából álló nemzetközi kutatási projektje, melyet a pozsonyi Comenius Egyetem Művészettörténeti Tanszékével, a prágai Képzőművészeti Akadémiai Kutatóintézetével és a poznańi Piotr Piotrowski Kelet-közép Európai Művészeti Kutatási Központtal együttműködésben valósítunk meg. A poznańi záró-konferencia transzregionális és dekoloniális megközelítésben a kelet-európai művészeti színterek és a “globális dél” közötti együttműködések feltérképezésére és összevetésére vállalkozik.


Előadók: Katarzyna Cytlak, Irina Genova, Cristina Freire, Daniel Grúň, Rado Ištok, Dorota Jagoda Michalska, Klara Kemp-Welch, Jarosław Kozłowski, Inga Lace, Walter Mignolo, Ksenija Orelj, Jana Písaříková, Caterina Preda, Radek Przedpełski, Magdalena Radomska, Pablo Santa Olalla, Natalia Słaboń, Gabriela Świtek, Alina Șerban, Katerina Valdivia Bruch, Rashmi Viswanathan, Karolina Wilczyńska, és Darina Zavadilová.


A konferencia részletes programja elérhető a projekt weboldalán.

Hozzáadva a kosárhoz!