web_stories Galéria megnyitása (2 kép)

Megjelent az ArtMargins folyóirat Resonances különszámának első része!

A 2023-ban lezárult regionális együttműködésre épülő kutatási projektünk, a Resonances konferenciák előadásaiból közölt egy tematikus válogatást az ArtMargins folyóirat Online kiadása.

A "Regionális rezonanciák. Transznacionális törekvések a hetvenes évek kelet-közép-európai művészetében" című lapszámban Hana Buddeus, László Zsuzsa és Alina Șerban írásai eddig feltáratlan, határokon átívelő együttműködések és barátságok összekapcsolódó történetét mutatják be.

 
A különszám második része Kürti Emese, Cristian Nae és Małgorzata Miśniakewicz tanulmányaival 2024 második felében lesz olvasható az ArtMargins az MIT Press kiadásában megjelenő nyomtatott kiadásában

 

Kép forrása: Constantin Flondor és Steffen Giersch: Art Is Start (Between the Sky and the Earth, a Thousand Letters), mail art akció, Drezda, 1982. Fotó: Martina Giersch. A művészek és Flondor családi archívum jóvoltából.

Bannerkép: Petr Štembera: Kapcsolódás (Tom Marionival), 1975. Beke László Archívum, Szépművészeti Múzeum-KEMKI. Petr Štembera és a KEMKI jóvoltából.

Hozzáadva a kosárhoz!