web_stories
  • Galéria megnyitása (35 kép)
  • IV. konferencia: Egyenlőek és szegények. A kommunista Európa és a globális Dél művészete a hosszú hetvenes években – összehasonlító nézőpontból, Poznań, 2023. 03. 17-18.
  • III. konferencia: The Exhibition as Medium in the Bloc, Prága, 2022. 11. 10-11.
  • II. konferencia: A barátságon innen és túl – Régiós kulturális transzferek a 70-es évek művészetében, Budapest, 2022. 05. 11-12.

Resonances

Regionális és régiókon átívelő kulturális transzfer az 1970-es évek művészetében

Projektfelelős: Kürti Emese, László Zsuzsa

2021-ben elnyertük a Visegrádi Alap támogatását a Resonances: Regional and Transregional Cultural Transfer in the Art of the 1970s című kooperációs projektünkhöz, amelyet Andrea Euringer Bátorovával (pozsonyi Comenius Egyetem, Művészettörténeti Tanszék), Pavlína Morganovával, Dagmar Svatosovával, Lujza Kotočovával (prágai Képzőművészeti Akadémiai Kutatóintézet), Hana Buddeusszal (Cseh Tudományos Akadémia, Művészettörténeti Intézet) és Magdalena Radomskával (poznańi Piotr Piotrowski Kelet-Közép-Európai Művészeti Kutatási Központ) valósítottunk meg.

A nemzetközi kutatócsoport a régió művészei, művészettörténészei és értelmisége közötti interakciókból eredő kulturális transzfereket kutatta azzal a szándékkal, hogy a kelet-közép-európai neoavantgárd új, transznacionális párbeszédekre épített narratíváját megalkossa.

Az együttműködés keretében 2021 és 2024 között egy utazó konferenciát valósítottunk meg négy fejezetben Pozsonyban, Budapesten, Prágában és Poznańban, amelyet terveink szerint egy utazkiállítás és egy katalógus zár majd. A projekt résztvevői, kutatási eredményei és a konferenciák programja a projekt weboldalán érhető el: resonances.artpool.hu

Megvalósult események:

Hozzáadva a kosárhoz!