Közép-Európai Művészettörténeti
Kutatóintézet

Resonances

Regionális és régiókon átívelő kulturális transzfer az 1970-es évek művészetében

Kutatási Osztály

Elnyertük a Visegrádi Alap támogatását a Resonances: Regional and Transregional Cultural Transfer in the Art of the 1970s című kooperációs projektünkhöz, amelyet Andrea Euringer Bátorovával (pozsonyi Comenius Egyetem Művészettörténeti Tanszéke), Pavlína Morganovával, Dagmar Svatosovával (prágai Képzőművészeti Akadémiai Kutatóintézete), Hana Buddeusszal (Cseh Tudományos Akadémia, Művészettörténeti Intézet) és Magdalena Radomskával (poznańi Piotr Piotrowski Kelet-közép Európai Művészeti Kutatási Központ) valósítunk meg.

A nemzetközi kutatócsoport a régió művészei, művészettörténészei és értelmisége közötti interakciókból eredő kulturális transzfereket kutatja azzal a szándékkal, hogy a kelet-közép-európai neoavantgárd új, transznacionális párbeszédekre épített narratíváját megalkossa.

Az együttműködés keretében 2021 és 2024 között egy utazó konferenciát valósítunk meg négy fejezetben Pozsonyban, Budapesten, Prágában és Poznanban, amelyet terveink szerint egy utazókiállítás és katalógus zár majd 2025-26-ban. A projekt résztvevői, kutatási eredményei és a konferenciák programja a projekt weboldalán érhető el: resonances.artpool.hu

2022. április 7.

Hozzáadva a kosárhoz!